Er is weer een Radiocafé (impressie)! (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 08.02.2023, 09:59 (446 dagen geleden)
Bewerkt door gerard, 08.02.2023, 10:19

Beste Radiovrienden,

De NVHR heeft het Radiocafé nieuw leven ingeblazen en daardoor kunnen we elkaar elke maand ontmoeten rond een mooie radiolezing.

Het Radiocafé heeft een lange geschiedenis van gezellige en leerzame bijeenkomsten in de regio Zaandam, maar door de Corona-pandemie werd deze activiteit gestopt. Voor veel radioliefhebbers was Zaandam ook wat te ver om op een avond te bezoeken.
Jullie hebben kunnen lezen in dit bericht van Dick Zijlmans dat het Radiocafé weer wordt voortgezet en de bijeenkomsten zullen in Driebergen (Hoenderdaal) worden gehouden. Op 17 januari was de eerste avond: het meten aan versterkers werd gedemonstreerd door Hans Schipper.

Op deze avond waren ruim 20 personen aanwezig en ik was er zelf ook naar toe. Erg leuk om enkele oude bekenden van het Zaanse RC weer te ontmoeten! Hans vertelde met dia's wat je zoal kunt meten aan versterkers, en hoe de gemeten waarden het luistergenot zouden kunnen helpen. En de grote klapper kwam na de pauze, je kon namelijk je eigen versterker laten doormeten. Er waren diverse bezoekers met buizenversterkers, die erg goed presteerden. Maar de "beste" (volgens de metingen dan) was denk ik een op bestelling gebouwde Chinese versterker. De frequentiekarakteristiek was van 20Hz tot 20kHz zo recht dat het leek of de meetapparatuur kapot was (maar dat was niet zo) en de vervorming uiterst laag. Jammer dat voor mijn allerkleinste punaiseversterker geen passend snoertje aanwezig was....
Het was zo gezellig en boeiend dat ik vergeten ben, foto's te maken. Heeft iemand een paar beelden om hier te delen?

Wat kun je verwachten van zo'n Radiocafé-avond?
Je ontmoet er radio-liefhebbers waarmee je kunt praten over je hobby. Spullen bekijken die de anderen bij zich hebben (en je eigen spullen laten zien). Gelegenheid om verkochte radio's en onderdelen over te dragen. Er was zowaar een kraampje waar je nog wat spullen kon kopen. Er is altijd een lezing of onderwerp met demonstratie van apparatuur. Verder kibbelen over onderwerpen die op het Forum al tot eindeloze discussies hebben geleid. Of de mens ontmoeten waar je het op het forum mee oneens was.... en merken dat het een gewone aardige persoon is. En gratis koffie!

De NVHR probeert het Radiocafé om de vier weken op dinsdag te houden, het begon op 17 januari dus de volgende is 14 februari en dan 14 maart en 11 april. Houd de agenda in de gaten!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum