Wo. 5 juli - LC-Kring: De Erres 1950 serie - online (Agenda)

door gerard ⌂ @, Zeist, 17.06.2023, 10:59 (316 dagen geleden)

Radiovrienden,

De Leren- en ContactKring van juli is niet op de tweede, maar op de eerste woensdag. Op 5 juli bespreken we Erres radio's uit 1950 en je bent welkom om online mee te praten.

Tijd: Woensdag 5 juli 2023 om 19.30
Waar: Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's: https://www.dropbox.com/s/a6qz5jwbr1a3piv/Erres50.pptx?dl=0
Toegang: Deelname is online en gratis.

De Erres 1950 serie
In 1998 gaf Alexander van Gurp (ontwerper van de Erres KY513) me een oud pak papier, herinneringen uit zijn tijd als ingenieur bij Van der Heem. Het ontwerpen van Erres radio-toestellen was, zoals vaak, een doorgaande strijd tussen ingenieurs die mooie dingen bedachten, verkopers die de producten aantrekkelijk wilden aanprijzen, en boekhouders die de kosten laag wilden houden. Het radio-aanbod van Erres uit 1950 is eigenlijk alleen goed te begrijpen vanuit de theorie van prijsdifferentiatie. We onderzoeken de overeenkomsten en verschillen tussen de zes uitgebrachte modellen (plus zes varianten). Het zijn allemaal prachtige radio's, maar kloppen de klinkende leuzen in de Erres reclames ook echt?
We bespreken een paar uitvoeringsverschillen tussen Erres en Philips toestellen. Dan bekijken en beluisteren we model 4 (KY504) en 7 (KY507). Heb je thuis nog andere, met name model 8 (met Visserijband) of 9 (met 11m-band), dan graag even bij de camera en microfoon houden!

De lezing is de laatste LC-Kring van dit seizoen, want in augustus houdt de LC-Kring vakantie.
Ik hoop je te zien op 5 juli!

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum