Hoe open ik een NSF4? Schakelaar gezocht (Techniek Radio/TV)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 10.07.2023, 02:18 (293 dagen geleden) @ Leo Snoeren

NSF4 Algeheel Wisselstroomtoestel (1929)

Leo,

Dank voor de toegestuurde foto's van de typeplaatjes met serienummers en van het serienummer op het chassis. Die foto's laten zien dat het serienummer van de kast 25643 is en dat het chassis hetzelfde serienummer draagt. Dat betekent dat kast en chassis van oorsprong bij elkaar horen. Dat is bij een NSF4 in verzamelingen lang niet altijd het geval.
Je toestel is inderdaad een NSF4. Een NSF5 ziet er van binnen en van buiten echt heel anders uit. En je toestel is ook geen Aristona-model.

Van de NSF4 kun je minstens 8 versies aantreffen, vooral verschillend door de manier waarop ze gevoed worden (accu/batterij, helfwisselstroom, algeheel wisselstroom en gelijkstroom). Om op dit punt een lang verhaal kort te maken, verwijs ik naar mijn artikelen over de NSF4 in het Radio Historisch Tijdschrift van 2010. Die zijn in te zien via de volgende links:
- NSF4 Deel1
- NSF4 Deel2.

Jouw NSF 4 AW29-2 is een 5-lamps toestel met algehele wisselstroomvoeding en met opwekking van automatische negatieve roosterspanning. Het toestel is voorzien van een omwisselbare spanningsselector en een schaalverlichtingslampje van 4,5 V (passend bij de 4 V lampen).

De servicedocumentatie toont voor de montageplaat van het chassis de volgende foto.

[image]


Gidi Verheijen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum