Kast philips 930a (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 17.07.2023, 16:03 (287 dagen geleden) @ leemhuis01

Dag Nick,

Wat mooi dat je deze 92 jaar oude verweerde kast weer een nieuw leven wilt gunnen. En idd erg jammer van die beschadiging, maar het is niet anders.
Aan het antwoord van EJ heb ik niks toe te voegen en als het mijn radiokast was zou ik alleen de beschadiging retoucheren in de juiste couleur..... en dat vereist best wel geduld. En als dat gelukt is, dan zou ik daarna het gehele zijvlak van de kast voorzien van een of twee laagjes blanke lak uit een spuitbus. Want een 930A heeft van origine een hoogglans uiterlijk.

Het mooie van deze radiokast is dat je hem helemaal uit elkaar kunt halen door de schroeven aan de binnenkant van het voorfront te verwijderen. Dan kunnen de roestige metalen lijsten voor en achter losgenomen worden en kan je ze schuren of heel licht laten stralen en opnieuw zwart verven.

Tot slot de eventuele houtwormgaatjes in de houten voet dicht plamuren en opnieuw zwart spuiten en dan is de oude 930A kast weer netjes gerestaureerd. Want je kunt tenslotte al dat historische radio materiaal wel in de vuurkorf stoppen, maar het op een mooie manier proberen te restaureren geeft denk ik veel meer voldoening :-) .

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum