Reparatieverslag Graetz Radio 'Melodia' M418 1956-'57 (Techniek Radio/TV)

door Wim Stuiver ⌂ @, Havelte, 02.08.2023, 12:12 (271 dagen geleden)
Bewerkt door Wim Stuiver, 02.08.2023, 12:17

Reparatie Graetz Radio 'Melodia' M418 1956-'57 - Raumklang Grosz Super mit Schallkompressor:

Voor het herstel van dit toestel zijn de volgende onderdelen vernieuwd: 17 ERO C's, 5 elco's, selenium brugcel, nieuw afstemoog 6E5, 4 schaallampjes. Voor optimale weergave is de MF van AM en FM bijgeregeld.

Opmerkingen:

a. Het uiterlijk van het toestel heeft na behandeling met HG Meubeline en antiekwas de fraaie uitstraling van een radio uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

b. De 2 hoge tonen luidsprekers in het midden staan in serie. De luidspreker (Drukkamer-Schallkompressor) die naar de achterkant gericht is geeft het geluid door aan een uniek pijpensystem dat het geluid via openingen in de pijpen naar beide zijkanten in het toestel verspeid en de hoge tonen beter tot recht doet komen.

c. De weergave van dit toestel is zeer goed door vele instel mogelijkheden.

d. De 3 kleine druktoetsen links hebben de volgende functies: 1. Externe luidspreker bijschakelen. 2. Afstemindicator uitschakelen (minder slijtage). 3. Raumklang (ruimtelijke klank door 2 in serie staande hoge tonen luidsprekers uit te schakelen).

e. De 3 rechter kleine druktoetsen hebben de volgende functie: 1. Sprache. 2. Solo. 3 Orchester.

f. Wanneer éen van de druktoetsen Raumklang, Sprache, Solo of Orchester is ingedrukt wordt de continu regeling van de lage en hoge tonen regeling uitgeschakeld.

g. Als radio-reparateur uit het buizentijdperk geeft deze ambachtelijk reparatie in fasen uitgevoerd een goed gevoel en veel luisterplezier. Tevens is dit toestel erg service vriendelijk.

mvg

Wim

[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]

--
W.H.G. Stuiver


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum