Grote surplus winkel US gaat sluiten (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 05.08.2023, 19:04 (271 dagen geleden) @ Gradus

Je formulering is wel nogal "met grote stappen snel thuis". Je werpt de forumbevolking, die je verder niet persoonlijk kent, in zijn algemeenheid wat voor de voeten dat misschien wel of niet van toepassing is, op een toon die garandeert dat er reacties komen. Waarna je die reageerders vraagt om hun fatsoen te houden. Dat is toch de toon die je zelf zette, dus nu ook niet klagen als je zelf wat moet incasseren a.u.b.

Dit is overigens op persoonlijke titel, geen moderatie - dat kan het Forumbeheer doen als ze daar aanleiding toe zien. Dit is meer mijn uitleg van wat ik zie gebeuren.

Maargoed, on topic: Er sluiten inderdaad (te)veel zaken. Je kunt zeggen dat dat komt doordat de kopers voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten (je ziet in de handel wel eens gekscherend van "centamateurs" spreken, maar ik weet niet hoe terecht dat is). Het zou ook wel eens kunnen zijn omdat onze hobby minder populair is / met zijn tijd meegaat. Veel verzamelaars vallen terug op een periode ergens tussen hun jeugd en de tijd dat ze zich hun eerste of eerste mooie apparatuur konden veroorloven of eventueel wat ze vroeger ook qua hobby of beroep uitoefenden. Zo verandert de voor ons zo vertrouwde markt langzaam in een nichemarkt voor de echte enthousiastelingen (vaak worden op die manier restpartijen of bedrijfsbeeindigingen nog wel geheel of gedeeltelijk op- en doorverkocht). Ik denk dat er over 50 jaar mensen zijn die Arduino's verzamelen, bij wijze van spreken of misschien zelfs letterlijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum