ECC 85 (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 14.08.2023, 09:59 (266 dagen geleden) @ Martijn3043

Dan mankeert er waarschijnlijk niets aan de Grundig dan maar zijn er helaas geen zenders meer die uitzenden

Er zijn nog wel een flink aantal stations op de Korte Golf. Op de 49m band (frequentie bv. 6130kHz) zelfs zenders met popmuziek en Golden Oldies. Om die te ontvangen op je Grundig moet je even kijken of je antenne goed is aangesloten/geconfigureerd.

Je hebt vroeger veel geluisterd dus je weet wellicht dat voor Korte Golf een draadantenne van 10 tot 20m lang veel stations binnenhaalt. Die antenne moet je met een (waarschijnlijk) banaanstekker aan de achterkant inpluggen.

Maar let op. Grundig heeft voor luisteraars zonder buitenruimte bedacht, dat je in plaats van een goeie antenne, ook de FM antenne kunt gebruiken. Dat werkt voor sterke lokale stations wel aardig, maar toch niet zo goed als de echte antenne. Op het schema staat een schakelaartje met 4 en 5 erbij getekend, dat de AM ingang verbindt met ofwel de draadantenne, ofwel de FM antenne. Die schakelaar is meestal een strookje achterop, dat je met een schroevendraaier in een positie kunt schroeven. Als je een draadantenne aansluit, en dat strookje staat in de goede stand, en je radio werkt inderdaad, dan zou je op Korte Golf meerdere stations uit Roemenië en China moeten horen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum