Van 230 volt wissel naar 230 volt gelijk ? (Techniek Radio/TV)

door Wolfgang @, 19.09.2023, 13:16 (223 dagen geleden) @ r van herwaarden

Omdat de Thread Starter nog geen reactie op de reeds gedane suggesties laat zien,
heb ik het voorstel van Armand opgepakt en ook een bruggelijkrichter met afvlak condensatoren genomen. Het geheel hoeft niet symmetrisch te zijn uitgevoerd. De rimpelspanning is klein, gemeten = 0,4Vss. Zonder de condensatoren lukt het niet. Het geheel wordt erg heet !!
[image]

Wél van groot belang ist de ingevoegde scheidingstransformator!
Zonder krijgd men een spannigsverschil tussen de min uitgang en aarde want de neutrale poot van het net is ook met aarde verbonden!
Onbelast is de uitgangsspanning rond 310V. Maar zodra de het toestel wordt ingeschakeld, zakt deze op de normale waarde. De gloeidraden zijn namelijk de eerste 10 seconden nog niet op temperatuur, dus de belasting is dan maximaal ….

[image]

Het nut van dit ontwerp moest natuurlijk worden getest met een gelijkstroomradio.
Een Volksempfänger VE301G heb ik niet maar wel een ander gelijkstroom ontvanger type SIEMENS 47GL. Deze is veel uitgebreider met vier ipv twee buizen. Als je nu de twee tetrodes weglaat en alleen de roosterdetector (REN1814) plus de eindtrap (RENS1823d) in werking stelt dan is -wat de stroomconsumtie (0,2A) betreft- een vergelijking mogelijk. De 47GL heeft nog een extra afvlak smoorspoel ingebouwd. Die heb ik kortgesloten....
Enfin, ik ben tevreden....

Gr. Wolfgang


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum