fm unit hx511a (Gezocht)

door castafiore2010 @, Winsum (Gn.), 01.11.2023, 11:18 (35 dagen geleden) @ Henk Waardenburg

Ja, ik heb ervaring met dit FM-inbouw apparaatje. Het is een haastig door Philips in elkaar geknutseld reflex ontvangertje om de boot niet te missen op de Duitse markt, die rond 1951 al volop AM/FM supers produceerde, die ok niet al te gevoelig waren, maar omdat de FM-dichtheid in Duitsland al vele malen groten was dan in Nederland, was dit geen bezwaar. Daarom werkte dit inbouw ding in Duitsland ook wel enigszins. In Nederland alleen voor mensen, die dicht bij Lopik woonden. Tegenwoordig zou deze inbouw-unit ook wel kunnen werken, ware het niet, dat de unit compleet op tilt slaat van FM-stereo signalen.
Als curiosa is het wel een leuk item in het kader van geflopte apparaten binnen de radioverzameling, maar echt niet om het daadwerkelijk te kunnen gebruiken. De BX700 ontvanger past ook in deze categorie. FM-ontvangst is bij Philips ontvangers pas iets voor gaan stellen toen ze 2x EC90 en ECC85 in hun afstemeenheden zijn gaan gebruiken.

Wie hier meer van wil weten kan ik "FM in theorie en Praktijk" aanraden door L. Foreman, uitgave Muiderkring. Het is te downloaden ut de NVHR bibliotheek.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum