2000 ohm luidspreken aansluiten op 4 ohm uitgang? (Techniek Radio/TV)

door Andrew @, 08.11.2023, 09:06 (173 dagen geleden) @ Andrew

De eerste is klaar, dus hierbij wat foto's en constateringen. Ik ben begonnen met een PTT luidspreker omdat die het minste werk had. De houten versies is ook nog werk aan kast en stof, dus die duren wat langer :-)

Het betreft een oude PTT luidspreker met stalen kast. het geluid is mooi (geen hifi, maar echt goed naar te luisteren) en speelt uren op een accu :-)

Nadelen:
Ik heb de SMD led niet naar buiten verbonden. Die aansluitingen zijn te klein om te solderen voor mij. je ziet dus aan de buitenkant niet of hij klaar is met opladen. Als hij een uurtje aan een telefoonlader heeft gehangen, speelt hij makkelijk 4 uur dus geen probleem. Daarbij zie je in de bluetooth verbinding een (redelijk onbetrouwbare) weergave van het % acculading.

Bij het koppelen bevestigd een Chinese dame dat de koppeling gelukt is. dat is niet aanpasbaar en heb ik dan maar geaccepteerd :-)

Ik wilde de knopjes zo neutraal mogelijk houden. De onderste is een aan/uit knop, die in de uit stand een paar millimeter uitsteekt waardoor hij herkenbaar is. de 2e knop is vol- (bij even vasthouden, of vorig nummer bij kort indrukken. de bovenste is vol+ bij vasthouden of volgend nummer bij kort aantikken.
De opening onderaan tussen de schroefjes is de USB-c laadpoort.

Verder heb ik zacht schuim als demping geplaats. Daarmee wordt het geluid net wat mooier en voller, want de achterwand is "geperforeerd" met heel veel openingen.

Ik ben er dus heel blij mee, en dankzij jullie adviezen liggen inmiddels 3 in voorbereiding om dezelfde handeling te ondergaan :-)

[image]
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum