Historiserende radiobouw (Algemeen)

door Herm Willems @, Maastricht, 20.11.2023, 10:29 (18 dagen geleden) @ Henk Boeijink

Hoi Henk, Ik vermoed dat er wel niemand onder ons is die niet regelmatig iets bouwt. Zo heb ik in de loop der jaren regelmatig test- en meetapparaatjes gebouwd. Onlangs nog een lampentester. Op die manier maak je iets wat gaandeweg steeds meer aan je eisen voldoet. Gaandeweg, omdat je regelmatig onderdelen tegenkomt die beter zijn dan die je hebt. En omdat je tijdens het gebruik zaken tegenkomt die verbeterd kunnen worden. Daaruit volgt ook dat een dergelijk apparaat nooit echt af is. De vormgeving zal dus altijd een experimenteel karakter blijven houden.

Maar jij bedoelt, wat we zouden kunnen noemen, historiserende radiobouw. Een toestel bouwen dus volgens een oud schema, met oude onderdelen, op de manier zoals men dat vroeger deed.
Tot 20 jaar geleden deed ik dat ook regelmatig. Maar na een tijdje was ik daar dan weer op uitgekeken, en dan haalde ik het weer uit elkaar.

Tenslotte wat betreft de oude onderdelen: op de laatste beurs stond een goedgevulde tafel met onderdelen voor een prikkie, afkomstig uit het RAM. Een luilekkerland voor historiserende radiobouwers!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum