Welke Philips is dit ? (Philips British Raj) (Algemeen)

door hoedendoosch @, Amsterdam, 07.02.2024, 18:55 (23 dagen geleden) @ ejrietbergen
Bewerkt door hoedendoosch, 07.02.2024, 19:13

Hallo EJ,

geen idee van de humor destijds, feit is dat we tegenwoordig nog steeds grapjes maken over het vermeende "splaakgblek" van Chinezen en andere volkeren. Ik weet niet of je een persoon uit India wel eens Engels hebt horen spreken ? Dan kan het klinken zoals weergegeven in het plaatje. Omdat het offtopic is wil ik hier niet te ver op ingaan.

Ik zie het als een verschil in tongval, en ik heb hier menig goed gesprek over gehad met verschillende mensen uit vooral Azië. Zij beschouwen onze harde "r" en "g" als vreemd. Zoiets als heb je last van je keel ofzo. Zolang je elkaar respecteert en begrip hebt voor de verschillen is er niets aan de hand. Ik heb er in ieder geval menigmaal hartelijk om moeten lachen.

Culturele verschillen zijn interessant en soms grappig, laten we hier vooral relaxed mee omgaan en niet zoals het tegenwoordige "woke" die op elke slak zout menen te moeten leggen. Men reist naar Thailand, verblijft in in resort op Phuket en denkt dan al meteen te kunnen concluderen "blanke overheersing" bla bla. Terwijl Thailand nooit een koloniale geschiedenis heeft gekend (al had het niet veel gescheeld en de Fransen hadden er de dienst uitgemaakt). Zoiets.

Pim.

--
En nao 't straevele ein bietje zônneschien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum