Radio en tv in meubel dezelfde luidsprekers, hoe aansluiten? (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 09.02.2024, 09:48 (22 dagen geleden) @ Dirk 63

De enkele meubels die ik in het verleden zag, hadden ook allemaal een "knop" om te vertellen welk apparaat speelde, net zoals jullie hier ook al vertelden.
Bij het SBR meubel wat ik al jaren bezit is het eenvoudiger: de radio is eigenlijk een Philips Plano met z'n eigen luidsprekers links en rechts in de kast. Terwijl het tv toestel een naar voren afstralende luidspreker heeft.
Het nadeel van dit systeem is dat de tv luidspreker merkelijk minder kwaliteit levert dan die van de radio.

Het is echt de luidspreker, want hetzelfde chassis in een "gewone" tv heb ik ook. Die heeft dan ook zo'n ronde luidspreker dewelke een mooie volle bas geeft net zoals de radio uit dat SBR meubel. De rechthoekige luidspreker van de tv presteert merkelijk minder.

De luidsprekers in dat "Pawerphon" meubel zijn niet overdreven groot. Met de radio werkend te hebben en weer ingebouwd, moet ik toegeven dat het geluid best lekker klinkt. Een EL84 kan een mooi warm geluid produceren.
(nog) geen idee wat dat met de tv zou doen, maar ik kan best begrijpen waarom men de boel gemeenschappelijk neemt.

Nu goed, ik weet niet of we bij deze Optalux 619 helemaal kunnen vertrouwen op het schema van de losse tv. Bij de radio was er ook een klein verschil.
Volgens mij is er niks speciaals gedaan in die tv om eea aan te passen voor het meubel, maar 100% zeker zal ik eerst zijn als ik straks de tv ga bekijken.

Als er niet echt een idee uit de bus komt over hoe men dit destijds origineel bij Loewe zou gemaakt hebben, heb ik me voorgenomen om zowel in radio als tv een relais bij te bouwen. Dit schakelt dan de luidsprekers in van het apparaat dat speelt. Voor één keer dan maar van mijn hart een steen maken en het originele lichtjes laten afwijken.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum