toch een keer ombouwen? (Algemeen)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 22.02.2024, 11:53 (69 dagen geleden) @ Prosper

Hoi Prosper

Handleiding doorgenomen met dank aan Armand.

- Vaste sprietantenne die in ieder geval hier bij ons binnenshuis onvoldoende ontvangst oplevert, en we wonen niet in een woning van gewapend beton.
- Bediening uitsluitend via de afstandsbediening dus als die op IR werkt moet de unit in het zicht.
- Netvoeding 5 VDC 500 mA, dus om hem uit de gloeispanning te voeden moeten er een paar schaallampjes vervangen worden door LED om voldoende spanning over te houden voor een low drop 7805 (De netspanning zakt hier rond het middaguur en tegen een uur of zes geregeld tot 209 VAC als de zon niet schijnt, dus veel head room blijft er niet over).
- Leuke optie is een in drie stappen regelbare compressie voor lawaaiige omgevingen, al zou je bij de meeste zenders een regelbare expansie willen hebben.;-)

Er moeten dus nog wel wat ingrepen worden gedaan om hem in een buizenradio te gebruiken en dan nog moet je waarschijnlijk ergens een plek vinden voor een zwart rechthoekje van 14 x 6 cm in het front van de radio.
Maar het is een heel goedkope aanvulling op een bestaande stereo-installatie in een gebied waar de DAB+dekking wel in orde is.

Ik doe wel mee voor experimenteerdoeleinden als de prijs inclusief verzending niet boven de Eur 25 uitkomt.

Gelukkig heeft KabelNoord nog steeds een stuk of 40 analoge FM-zenders op de kabel, en de BT-adapter die ik normaal inbouw gebruikt 25 mA bij 5 VDC dus dat gaat nog best.

vrgr, EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum