Stradivari2 schema met EZ 81 (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 29.02.2024, 10:54 (61 dagen geleden) @ Erwin goossens

Hey Gerard.er zat sluiting bij de door een vorige reparateur vervangen ratelcondensators.. 1 ervan kwam gewoon tegen de naastliggende buispen.. dit opgelost .kabel afgeschermd..

De metingen die je had gedaan, ook heel slim met de gelijkrichtbuis eruit, lieten eigenlijk nauwelijks een andere conclusie toe.

nu de volgende fout. De schaal op FM is zo opgeschroven dat de radio van 94 tot 108 ontvangt op FM . 2 ceramische trimmers bovenop zijn totaal capaciteitsloos (zilver vergaan ).morgen uitkasten en zien de FM module te openen om ze los te boren en nieuwe te plaatsen

De foto's op RMorg van de Stradivari 2 geven wel hoop want het lijkt alsof de tuner mooi aan de zijkant van het chassis is gemonteerd. Als je de tuner helemaal verwijdert en repareert, kan het wel een vervelend klusje zijn om de snaar er weer goed op te zetten.
Het is me een keer gelukt om van een Philips Capella Tonmeister de tuner te verwijderen en te repareren zonder de snaar los te halen. Het snaarwiel tijdelijk opgehangen aan een elastiekje:

[image]

Laten we hopen dat het niet nodig is (misschien zijn alle onderdeeltjes al goed bereikbaar) maar anders heb je hier misschien nog wat aan.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum