Maxwell radio (Algemeen)

door Eduard @, 11.03.2024, 12:02 (49 dagen geleden) @ rene

Dag Rene,

Mogelijk bestaat de firma die uw radio als bouwkit in omloop bracht nog steeds. Van hen kreeg ik in 2008 de toestemming om in het ledenblad van het Olens radiomuseum een reeks te starten over de Maxwell radiocursus waarbij deze bouwkit ooit hoorde. Uit de eerste aflevering citeer ik deze tekst:

"Gestart in 1936 als activiteit van een radioamateur in
Panningen bij Venlo. Naast schriftelijke radiocursussen
verhandelden ze radiobouwdozen. Vandaag nog steeds actief
in afstandsonderwijs en electrohandel. Kijk maar eens naar
www.nha.nl en www.maxwell.nl."

In 1958 startte daar,als 10 jarige, mijn radiohobby. Mijn vader volgde de schriftelijke cursus. Ik vond die veel interessanter dan de leerstof in het vierde jaar lagere school.
Naarmate de cursus vorderde kwamen steeds complexere bouwprojecten aan de orde. Uw radio was het eindpunt van een reeks die begon met de 1 lamper Pupil, daarna het model Populair en eindigde met de Meistersinger" Het bouwen van die toestellen was niet verplicht en werd ook niet opgedrongen aan de cursisten. Ik herinner me de klok in de Meistersinger niet. Wie de cursus volgde was al een handige Harry. Een rond gat in de luisprekerplaat zagen zal wel geen probleem geweest zijn. Je kan mogelijk aan de vorm nog zien of het huisarbeid met de figuurzaag was of mooi rond fabriekswerk.

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum