Ombouwen (Techniek Radio/TV)

door Broertje Jan @, voorst, 20.03.2024, 12:57 (38 dagen geleden)

Leuke uitdaging,van een kennis kreeg ik deze radio de B2X60U van PHILIPS.

De wens is van mij de MG/LG/ moeten weer kunnen spelen alleen de KG band daar wilde ik een bluetooth ontvanger in de plaats voor hebben,maar wel ingebouwd zonder extra kabeltjes en zo,zodat ik de radio om kan schakelen van radio naar bluetooth op de bestaande keuze knop.

Aangezien dit toestel een U serie betreft zij jan en niet lichtnet gescheiden,leek het hem verstandig om het toestel om te bouwen,en de buizen bezeting aan te passen van uy.41 naar az.80 / ul.84 naar el.84 / ubc.81 / naar ebc.81 / uf.89 naar ef.89 / en de uch.81 naar ech81,volgens buizen invo moet dat kunnen,aangezien dat het toestel toch al was verpruts en weerstanden in de voeding in rook waren op gegaan.

Verschil zit m in de gloeidraad spanning zij Jan,de U serie buizen lopen dan ook in serie geschakeld met weerstanden als gevolg dat de enne buis 14volt nodig heeft de andere weer 17volt enz.
Vandaar deze oplossing met een extra voeding trafo die er netjes inpast,en voor alle buizen die dan op 6.4volt kunnen branden.

Voordeel de radio wordt veiliger in verband met inbouw van de bluetooth en andere doel einden zoals extra cd aansluiting zij die.

Doe dit dan ook samen met Jan,we zijn er al aan begonnen zelfs, is dan ook een echte uitdaging voor mij.

Groetjes Patrick

[image]
[image]
[image]

--
Jan


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum