NVHR website (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 01.05.2024, 13:00 (14 dagen geleden) @ gerard
Bewerkt door Maarten Bakker, 01.05.2024, 13:07

Er is dus op de vergadering van 2022 besloten om de eigen ex-leden en andere niet-nvhr gelieerde leveranciers van scans, als copyrighthouder in hun hemd te zetten, hoe goedbedoeld de afwegingen misschien ook waren. Zoals anderen in de thread al aangeven, als je materiaal hebt aangeleverd verwacht je dat je er gewoon bij kunt en misschien als tegenprestatie ook bij ander ingescand materiaal kunt.

Ook wekt de melding de suggestie dat je probleemloos materiaal kunt insturen waar recent copyright van anderen op rust of op zou kunnen rusten. Ik meen dat John Hupse daar nog ruzie over gehad heeft met Ernst Erb. Dat soort situaties wil je niet stimuleren.

De grap is ntuurlijk dat de vereniging zich op die manier niet vrijwaart van copyrightklachten want dat wordt geschonden of niet. De beslotenheid maakt in sommige gevallen misschien verschil maar in andere gevallen niet.

Ik zal me toch maar eens vaker op vergaderingen gaan vervoegen want alleen achteraf klagen is ook niet de productiefste manier.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum