Verschil in bevestiging afdekplaat Philips tv.type Tx594U (Techniek Radio/TV)

door Kees Koren @, Bilthoven, 16.07.2024, 11:21 (54 dagen geleden)
Bewerkt door Kees Koren, 16.07.2024, 12:16

Vraag aan medebezitters van dit bijzondere tv.toestel.

De restauratie van 'mijn Hondje' vordert met veel hulp van experts naar het eindstadium. Het toestel werkt al uitstekend. De kast is hersteld en van een nieuw beeld-buis masker voorzien.
Zit met een vraag mbt de uitvoering van de metalen dekplaat. De bevestiging lijkt te verschillen. Niet zo gek in een experimentele periode van de ontwikkeling van tv in Nederland.
Bij modellen zien we dat de plaat door de sleuven in de kast van onder naar boven wordt geschoven en enkel met schoefjes aan de onderzijde ....en dat is het!

Mijn plaat is mogelijk van een latere uitvoering . Er zitten ook sleufjes in de zijkanten waar je met schroefjes de plaat vast kan schroeven. In mijn kast zitten eveneens sleuven over de gehele lengte in de bovenkant, daarmee geen verschil!

De plaat-uivoering heeft wel twee rijen met koelgleuven en hoeft er echter niet in geschoven te worden,.... maar past precies in de bovenkant. Bij de bedienknop onder zit een uitsparing in de plaat.

Nu zit ik met de vraag:
bevestig van de schroeven. Kennelijk heeft er een metalen strip in de gleuven gezeten waar de plaat op rust. Met schroefgaten kon dan de plaat vastgezet worden.

Wie kan mij svp goed informeren hierover?

[image]

[image] foto mede toestel medebezitter.

[image] Mijn plaat nogmaals nu zonder kast.

Met vriendelijke groet, Kees Koren


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum