Loopwerk Seeburg LPC480 zit vast (Techniek Overig)

door Peter1952 @, 22.07.2024, 14:41 (47 dagen geleden) @ Kas Jager

Het gehele mechaniek wordt aangedreven door één motor. Het plateau draait altijd als het mechaniek in werking is.
Als alleen het plateau draait, staat het mechaniek waarschijnlijk in de speelstand. Probeer eens of de arm vrij staat. Als dat zo is, beweeg dan de arm eens naar het einde van de plaat toe. Als het mechaniek in orde is, slaat het mechaniek af en gaat de wagen scannen. Na twee keer heen en weer gescand te hebben stopt de wagen aan de rechter (soms de linker-)kant.
Normaliter heeft de service switch drie standen: Eén terugverende stand vanuit het midden, in die stand gaat de wagen scannen en stopt na twee keer heen en weer scannen. In de middenstand staat het mechaniek stil (na twee keer scannen) en de derde stand is de bedrijfsstand. In de middenstand worden geen platen gepakt als de wagen scant.
Controleer dit eerst.
Deze jukeboxen hebben een electronisch geheugen met ringkernen (z.g.n. Tormat-geheugen).

Doet het mechaniek helemaal niets, draai dan het grote vliegwiel/plateau met de hand (links- of rechtsom). Staat het mechaniek in de scan stand, dan gaat de wagen lopen. Gebeurt er verder niets, dan staat de wagen in de speelstand.
Aan de voorkant van het mechaniek zit een grote spoel (de tripspoel) met een hevel. Die hevel kun je omhoog of omlaag drukken.
Als het mechaniek van scannen naar spelen of andersom gaat, wordt deze hevel door de spoel naar boven gezet en gaat vanzelf weer naar beneden. Dit kun je ook met de hand doen.

Als het plaeau draait en de machine slaat niet af als je arm naar binnen beweegt, trek dan bovengenoemde hevel naar boven. De wagen moet dan gaan scannen.

Lukt dit niet dan is er een mechanisch probleem met het mechaniek.

Heeft de machine wel normaal gewerkt voor de verhuizing?

Succes!

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum