Saba Freiburg 125, te zwakke middenfrequent (Techniek Radio/TV)

door Huysegems Matti @, Westerlo, 12.10.2024, 13:33 (3 dagen geleden)

Beste Forumleden,

Ik ben al even aan het zoeken achter een fout in een MF van een SABA Freiburg 125.
Het probleem is dat het signaal niet voldoende versterkt wordt. Bij het aanleggen van een 10,7MHz signaal aan pin 2 van de ECH81 haal ik max -20V op de detectorelco. Het lijkt erop dat er niet voldoende versterking plaatsvind rondom de ECH81, aangezien als ik het signaal injecteer op pin 2 van de EF89 ik nog iets meer dan -19V op de elco meet.
Bij een radio met een middenfrequent versterker zoals deze, verwacht je toch bij een sterk ingangssignaal minstens -35V op de elco.

Filter 2 is afgeregeld op max spanning, dus afregeling zal het probleem niet zijn. De spanningen op de ECH81 kloppen exact en ook het vervangen van de lamp geeft geen beterschap. Alsook zijn alle ontkoppelcondensators vervangen.

Pin 2 van filter 2 lijkt op het schema niet aangesloten te zijn, maar deze is volgens mij wel noodzakelijk voor de werking van het AM gedeelte, wat bij mij wel werkt. Betreft het hier een tekenfout? Zie hieronder het schema.

Tips zijn meer dan welkom! Ik heb zelf al veel radio's hersteld waar zulke fouten in zitten. Deze zet me toch even met de rug tegen de muur. SABA's zijn niet bepaald de eenvoudigste.

Alvast bedankt!
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum