Oud beestje (Techniek Radio/TV)

door Laurens @, Zaandam, 15.10.2024, 08:06 (18 uur, 10 minuten geleden) @ RoboRob

Zoals al eerder gezegd, is het geen radiomuseum. Maar zelfs als het een radiomuseum zou zijn, dan zie je hier twee niet bepaald zeldzame apparaten, waardoor het lastig is om ze in een collectie ten toon te stellen - simpelweg omdat dergelijke dingen vaak al in het museum staan. Immers, de schaalluidsprekers werden vaak samen met de eerste Philips radio's verkocht.

Iets dat er uit ziet als een redelijk standaard ontvanger uit de jaren 20 van een kleine constructeur (vermoed ik), en een zeer mooie maar ook zeer massaal geproduceerde Philips luidspreker.
De kans is gering dat ze dat een radiomuseum dat niet al heeft.

Dat gezegd hebbende - ik vind die schaalluidsprekers fantastisch mooi en zodra ik er plek voor heb koop ik er ook eentje. Historisch misschien niet al te interessant omdat er zoveel van zijn, maar ik vind het een van de mooiste Philips ontwerpen van die tijd. Er zijn genoeg geïnteresseerden voor maar wees je er van bewust dat de markt niet meer is zoals die 20 jaar geleden was, veel verzamelaars worden ouder en stoppen, dus is het een kopers in plaats van verkopersmarkt geworden.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum