Stelling voor toestellen (advies) (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 15.10.2024, 21:29 (4 uur, 50 minuten geleden) @ leemhuis01

Lundia.
Staan hier de nodige schappen van. Planken van 80 cm en 100 cm lang (en 30 cm breed). Staanders tot ongeveer 250 cm hoog. Nadeel is dat er van de 'gemiddelde' radio dan maar twee stuks op een plank passen, wat ook weer als voordeel heeft dat de maximale belasting per plank nooit veel hoger zal zijn dan zo'n 30 kg. Dat kan dat spul makkelijk aan (ik heb enkel de 30 cm diepe uitvoering). Twee tv's per 50 cm diepe plank zal ook geen probleem zijn.

Wel denken aan de vloer! Bij plaatsing op tapijt een stukje multiplex onder iedere staander zodat het gewicht wat gespreid wordt.

En het geheel zo stellen dat het heel licht richting muur helt. Bij ongelijke vloer netjes uitvullen onder de staanders zodat het niet wiebelt.

Zo staat het hier ook op tapijt en een houten vloer prima.

Zwaarste zaken onderin, etc. het bekende verhaal.

Opslag van trafo's en dergelijke zal de boel wat zwaarder belasten, dat dan beter maar niet doen in het rek zelf en ze maar rechtstreeks op de vloer zetten.

Neem enkel planken van massief hout.
Die rotzooi van de bouwmarkt of BOL met MDF plaatjes in een blikken frame is vragen om problemen.

Voordeel als je het tweedehands koopt is dat het niet overdreven duur hoeft te zijn, en je kunt het hout in elke gewenste kleur schilderen.

Groeten,
Matthias

--
e-mail:

electrameijer APENSTAART gmail PUNT com


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum