Kwart eeuw Forum (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 19.10.2024, 12:05 (3 dagen geleden)

Eerder deze maand is ongemerkt een mijlpaal voorbij gegleden....

Bladerend in het forumarchief zag ik dat bericht nummer 1, van Otto betreffende de oprichting van een forum "bedoeld voor het uitwisselen van informatie over oude buizenradio's", dateert van 4 oktober 1999. We mogen Otto dus deze maand feliciteren en bedanken voor een kwart eeuw van gedachtenwisseling over buizenradio's via NFOR. Ik denk dat NFOR wel een van de belangrijkste platforms is over onze hobby.

Als je ook de eerste berichten bekijkt, zie je dat de kennis binnen onze community behoorlijk is toegenomen. Zaken waar we in 1999 geen benul van hadden zijn nu gesneden koek en liggen vaak ook vast in Tps & Truuks of allerlei andere websites.

Dat brengt mij ook nog op een andere vraag. Ik ben met mijn website over radio's bijna 30 jaar geleden begonnen, in nov 1994 had ik mijn website online, eerst heette die Gerard's Radio Collection, later Virtual Radio Museum en vanaf 1998 heette het Gerard's Radio Corner. Er waren toen nog erg weinig web-gebruikers en in de hele maand was ik zelf de enige die bestanden opvroeg:

[image]

Voor zover ik weet, bestonden er op dat moment op de hele wereld geen websites over oude radio's, en als dat klopt was mijn site de eerste oude radio website. Weten jullie van iemand die al voor november 1994 een website met oude radio's online had? Ik ken wel het berichtenplatform rec.antiques.radio+phono dat toen bestond (best te omschrijven als AFOR, American Forum on Old Radios).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum