Nieuwbouw HF309 (Techniek Overig)

door Paul de Goede @, Leidschendam, 24.10.2024, 16:03 (1 dag, 2 uur, 15 min. geleden)

[image]IMG_20241024_154718 by Paul Goede, on Flickr

Ik ben erg lang op zoek geweest naar een paartje (betaalbare) HF309's of losse AD9058 uitgangstrafo's. Net toen ik de wanhoop nabij was kreeg ik een prachtig aanbod van een bijzonder aardig forumlid van hier. De spullen bekeken en een prijs afgesproken. Helaas kreeg ik de volgende dag een garagerekening van anderhalf duizend euro en toen was het eigenlijk even niet verantwoord meer om de hobby uitgave ook te doen.

Ik heb het daarna een jaar of wat laten rusten en bedacht wat ik nou eigenlijk het leukste vind aan die Philips HF309. Nou, dat is het bouwdoosaspect. Daarna kwam het plan om mijn eigen bouwdozen dan maar te maken (ik ben ook niet de eerste daarmee).

Enfin, ik heb een CAD tekeningetje gemaakt van het chassis en dat bij een laserservice in tweevoud laten laseren in 1mm staalplaat. Dit is werkelijk ideaal. Daarna kon ik via een bevriend forumlid, die de beschikking had over een forse vingerzetbank, de chassis laten vouwen.

En dan is het nu even passen en meten. Het gaat allemaal precies, zoals Philips het heeft bedacht. Ik heb geen AD9058's liggen, maar wel een paar andere uitgangen met een zekere reputatie: Dynaco Z565's zoals gebruikt in de ST-35 en SCA35. Ook dit is een breedbandige uitgang, gewikkeld in laagjes en met ultralineaire aansluitingen. Het lijkt mij een mooie match. Wordt vervolgd!

Mvg, Paul

p.s. de fronten, achterkant en kooi laat ik tzt ook laseren. Dan heb ik het complete broodrooster :-)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum