Grundig Locarno - hulp gevraagd (Techniek Radio/TV)

door anomic, 25.02.2009, 20:02 (5576 dagen geleden) @ Henk Sanders

Hoi Henk,

Nou, ik heb het zojuist geprobeerd. 1 ECL86 eruit gehaald zodat ik op 1 eindbuis draai. Ik heb een 2K2 R in serie met een 4n7 C tussen de blauwe en de rode draad gesoldeerd, maar helaas begon hij na een minuut of 8 toch weer op te gloeien. Ik heb ook nog een andere ECL86 opgedoken en die geprobeerd, maar die werd ook rood gloeiend.

Je merkt ook dat de buizen erg heet worden, want binnen een minuut "ruik" je de warmte al als je met je neus boven de buis zit, terwijl de andere buizen in het ontvanger gedeelte dan nog nauwelijks warmte produceren. Je kunt ze ook echt niet meer aanraken na een minuut of 2.

Ik snap der geen fluit meer van.... Ik kan me niet voorstellen dat ik 4 gare ECL86's heb... De twee orginele die nog in de radio zelf zaten zijn volgens mij wel HEEL heet geweest, want je ziet namelijk een soort vlekken aan de binnenkant van het glas rondom de anode. Dus dat die verkoold zijn is best aannemelijk.

pffff nou ik begin een beetje uitgeprutst te raken. Toch maar 2 nieuwe buizen proberen dan? Zou zonde zijn als die ook meteen weer oproken...

Wat zou er nou toch aan de hand kunnen zijn met die bak. Hij ziet er als nieuw uit van binnen.


Groetjes,

Mike.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum