BX281U - Middengolf doet het weer (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 24.02.2008, 09:16 (5967 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 24.02.2008, 10:07

Hallo allemaal, de middengolf is weer terug! Het heeft wel wat uurtjes zoeken gekost, maar dan heb je tenminste weer een bruikbaar toestelletje.
Omdat in een bepaalde stand van de golflengteschakelaar, met een beetje duwen en wringen, ineens wel op de middengolf kon worden afgestemd ging ik er van uit dat het probleem in de schakelcontacten gezocht moest worden.
Wel vreemd dat vóór het uitkasten het toestel nog goed functioneerde en mede door al jullie bruikbare tips ben ik nog eens gaan zoeken en meten.
Uit de meting blijkt de golflengteschakelaar gewoon goed te zijn maar plotseling valt mijn oog op een draadje dat iets beweegt bij het inschakelen van de MG.
Op de foto (van een sloopchassis) heb ik storing nog eens "nagespeeld", want in ingebouwde toestand is het moeilijk te zien:

[image]

Bij het verdaaien naar de MG raakt de bevestigingsschroef van de bakelieten schakelknop een pootje van een spoelenbus waardoor de antennespoel wordt kortgesloten.
Gewoon de schroef er vanaf de andere kant in draaien (zoals het hoort) en da's alles.
Hoe je door zo iets eenvoudigs op het verkeerde been gezet kan worden. Maar ik heb er weer heel veel van geleerd. Doe er uw voordeel mee!

Tot slot het eindresultaat; het schaaltje misstaat niet vind ik en voorlopig laat ik het zo.

[image]

Nu alleen nog een onbeschadigd achterwandje zien te vinden met netaansluiting en de gouden biesjes opnieuw aanbrengen en hij is weer helemaal compleet :-) .
Met vr.gr. Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum