Philips 450 gelijkrichter - wat voor snoer? (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 27.02.2008, 20:54 (5926 dagen geleden)

Hallo,

Ben vandaag een Philips 450 gelijkrichter aan het opknappen geweest. Was smerig zowel van binnen als buiten. Duidelijk erg lang in een schuurtje of kelder gestaan.

Na een sopje Biotex en wat schrobben met microvezeldoek is de buitenkant weer prima toonbaar. Binnenin zat er behoorlijk wat roest op de trafo en op de aluminium voet. Daar maar even een staalborsteltje overheen, zodat daar het ergste vanaf is.

Op de onderkant trof ik ingestanst de code 222 aan. Die code staat ook op de transformator. Is dat om bijvoorbeeld onderscheid te maken tussen 110V of 220V modellen? Op het typeplaatjs staat 215-230V gestanst.

[image]

[image]

Nu het volgende: ik wil het ding uiteraard weer zo origineel als mogelijk eruit laten zien.

Het netsnoer is ooit in ieder geval eens vervangen door een stukje (inmiddels ook flink hard geworden) wit kunststof tweelingsnoer. Dat moet dus in ieder geval anders worden.

Het laadsnoer is van het type rubbermantel, met ondertussen flink gebarsten aders. De klemmetjes aan dit snoer kunnen heel goed origneel zijn, als ik op de site van John Hupse naar de tekening kijk. Zie voor mijn snoer de foto hieronder.

[image]

Het snoer lijkt op diezelfde tekening in elkaar gedraaid linnensnoer.

Iemand die hier meer van weet?

Verder heb ik de 451 gelijkrichtbuis al even op de buizentester gehad, maar de buis test behoorlijk zwak. Ik heb nog niet de 450 in bedrijf gehad, dus kan over de daadwerkelijke staat nog niet veel zeggen. Zijn de kwikdampbuisjes nog wat op te peppen?

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum