Een nieuw forum, en de hobby in het nieuwe jaar (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 29.12.2007, 21:57 (5934 dagen geleden) @ Marcel

Nu mijn vraag: hoe zit het bij jullie met de radiohobby? Ga je er nog helemaal voor, of af en toe, of suddert het wat, of zoek je alleen nog hele speciale radio's?

Marcel,

Het leuke van onze hobby is dat je hiervoor helemaal geen speciale of dure radio's nodig hebt. Deze maand heb ik een blauwe Philips portable uit 1959 opgeknapt die al lang op mijn verlanglijstje stond. Vooral het batterijvak en het kastje waren wat problematisch maar het is allemaal goedgekomen:

[image]

En een kleine Videoton R822, een reflex tweekrings toestel uit Hongarije. Hier zit een verkeerd antenne spoeltje in waar ik eerst wat over moet uitzoeken. Speelt verder redelijk op de MG.

[image]

Nu ben ik bezig met het Philips 7455 FM voorzetapparaat uit 1950 van Eric en een haast professioneel gebouwde Philips AG9004 regelversterker.

[image]

Er tussendoor nog wat bezig geweest met twee oudere toestellen, een Erres KY117 en een Crystalphone 4A. De laatste twee zijn natuurlijk wel bijzondere toestellen. De Erres was een echt zorgenkindje, maar het chassis speelt nu. De Crystalphone is een vrij onbekend Haags toestel, maar is bijzonder fraai ontworpen.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum