Verschillende Philips BX321A types (Techniek Radio/TV)

door AJ, 10.03.2008, 21:31 (5914 dagen geleden) @ AJ

Heb vandaag wat fotos gemaakt.

En wat beter gekeken wat het uiterlijk voor verschillen heeft. Opvallend was al direct het ander soort type doek, het wat luxer uitziende doek met ruit achtig motief, dit lijkt origineel, ook is de kast in de randen voorzien van gouden lak en het meest opvallende is dat de afstemschaal heel anders is. Deze is van het type 690I terwijl de anderen allemaal 690N gebruiken. Het lijkt dus wel origineel. heb ook de typenummers eens nagekeken en heb de volgende types:

BX321A10 / BX321A50 / BX321A51

Lijken dus toch wel degelijk verschillende versies te hebben, op de wat luxere versie ontbreekt bij mij denk ik het raamwerk, al zit dat bij de andere types dus vast aan de afstemschaalplaat. Helaas blijk ik geen enkele goed plastic raamwerk te hebben kwamen we vanavond achter. Degene met 2 is heel netjes maar zou origineel 3 moeten wezen, degene met 3 is hopeloos gebroken, wellicht het gebroken front maar opzagen zodat met de restjes de ander weer gemaakt kan worden. Kans dat ik een compleet frontje van plastic vind lijkt me niet heel groot.

Overigens wil ik de slechtste van de 3 helemaal restaureren met onderen van de andere twee, dit puur omdat de middelste origineel al jaren in de familie is en ik daar waarde aan hecht op dat gebied, de andere zijn slechts voor mij donors.

[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum