EM84 en speaker, defect? (Techniek Radio/TV)

door Jan van weeterloo, 16.03.2008, 10:55 (5909 dagen geleden)

Ik heb mijn Grundig 2099 op de operatietafel om de potmeters schoon te maken en ander eeenvoudige reparaties uit te voeren die ik met mijn huidige kennis van zaken kan doen (prijst mijn heldenmoed :-D )
Spelend was mij al opgevallen dat de EM84 slechts een klein rood (alsof het een normale buis betreft) gloeiertje laat zien, kan ook vanachter het vensterje zijn, zat niet 100% recht er voor. Bij het uitmonteren van het chassis zag ik dit:
[image]
In de cirkel zie je de houder van de EM84, een zwart draadje is los dat gemonteerd zit aan een klem die de buis op zijn plaats houd? In het andere cirkeltje zie je een contact dat niet is aangesloten, schijnbaar afgebroken. Dit contact is verbonden met de schakleknopjes voor klankkleur. Mij komt het niet logisch voor als dit aan elkaar hoort maar gezien de positie als alles ingemomteerd is lijkt het wel logisch. Kan het kloppen dat dit contact moet worden vastgezet?
Nog een vraag, bij het uitmonteren van het chassis moets ik de speaker los solderen, de speaker maaakt goed geluid maar de schuimrubber randen (zal wel op te lossen zijn met soort van tocht band) zijn vergaan. Echter, zo het er uit ziet ook de conus van schuim gemaakt en die lijkt ok niet gezond. Speaker speelt wel. Is dit een normaal verschijnsel of moet ik op zoek naar een nieuwe omdat deze het binnenkort begeeft?
[image]
Gaarne uw deskundig advies o forumiananen:-D


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum