Philips AG9016 -kleine toon aanpassing voorstel (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 05.10.2009, 18:29 (5527 dagen geleden) @ Philip

Het lijkt mij sterk dat de versterking bij 20 kHz al is gedaald tot 1x. Mijn inschatting is dat het 1x punt nu op ongeveer 50 kHz ligt. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk is de kans groot dat jouw modificatie heeft geleid tot een instabiel ontwerp.

Philip, klinkt werkelijk heel verstandig, daar ben ik het geheel mee eens.

Maar kom jij eens met grafieken en dergelijke zo-als kees dat doet

Zulke mooie grafieken als Kees heb ik helaas niet. Wanneer het gaat om het stabiliteits criterium voor geluidsversterkers kan je b.v. van Bode diagrammen gebruik maken. Hieronder heb ik er een paar afgedrukt:

[image]

en zeg niet het zijn je eigen experimenten .

Toch wel, Kees is hier zelf aan het experimenteren. Ik geloof niet dat het iemand anders is dan Kees, alleen hij maakt zulke mooie grafieken ;-)

Kees doet dat voor zijn werk.

Is dat werkelijk zo? Modificeert hij beroepsmatig oude Philips versterkers?

ik weet niet wat voor werk jij doet

Mijn beroep was directeur van een business unit, tegenwoordig ben ik gepensioneerd.

Kan je eens aangeven hoe je aan deze wijsheid komt

ik heb elektrotechniek (zwakstroom) gestudeerd in Delft

en waar en welk boek is dat te vinden want ik geloof je gewoon niet

Er is zelfs meer dan 1 boek geschreven over dit onderwerp. Al in 1927 formuleerde Barkhausen zijn stabiliteits criterium. Het was toen ook al de gewoonte om dit schriftelijk te doen. Helaas deugde dit verhaal niet, er zaten fouten in. Later publiceerde Harry Nyquist een verbeterd criterium. Een goed boek hierover is Faulkner, E.A. (1969): Introduction to the Theory of Linear Systems; Chapman & Hall; ISBN 0-412-09400-2

Wanneer je liever een hedendaags boek leest is deze aan te bevelen: Gessing, R. (2004): Control fundamentals; Silesian University of Technology; ISBN 83-7335-176-0

Ook met dat Bi Ampli het is wel een andere tread maar ook daar kom je met een verhaal waarvan ik ook vind je kan alle kanten op

Er bestaat hard schriftelijk bewijs dat Philips de naam Bi-Ampli voor dit toestel heeft bedacht, en niet ik. Technisch kan je van alles roepen, b.v. dat het een OTL toestel is, of een gemodificeerde totempaal versterker of BI-WIRE bedrading, of wat dan ook. Maar het probleem is dat deze termen in 1957 nog niet bestonden, dus dat kan niet waar zijn. Wanneer je je gewoon aan de feiten houdt kan je maar 1 ding concluderen en dat is dat we hier te maken hebben met een Philips Bi-Ampli toestel.

Hier zie je een foto van dit toestel, gemaakt door Otto Tuil. Ik mag toch aannemen dat hij die Bi-Ampli sticker er niet zelf heeft opgeplakt.

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum