voedingsspanning voor Philips 2502 (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 10.04.2008, 20:40 (6035 dagen geleden) @ Matthias Meijer

Hallo,

Een ieder bedankt voor zijn antwoorden en foto's. Vandaag ben ik op pad gegaan voor onderdelen om een roosterspanning batterij te maken.

Eerst de batterijen. Bleek nog niet zo heel gemakkelijk te zijn om die te pakken te krijgen, zeker een stel Philips exemplaren niet. Eerst maar de wat meer gespecialiseerdere zaken geweest. Lokale elektroboer had wel 4.5V blokken, maar de houdbaarheidsdatum liep erg tegen het eind aan, bij Handyman kostten ze 6 euro het stuk (beide GP). Uiteindelijk toen ik langs de Halfords liep zag ik in mijn ooghoeken wat van die groene blokken hangen achter de toonbank. Gelijk de hele voorraad van precies 4 stuks meegenomen.
De HEMA had ook nog rekken vol (en goedkoop) maar dan weer geen Philips batterijen. Al zegt dat uiteraard helemaal niks waar ze vandaan komen, is wellicht alleen maar een stickertje plakken. Gaat om het idee.

Dat pertinax/presspan spul voor het bakje kennen ze hier overigens helemaal nergens, volgende week maar eens naar Twenthe of Stuut in Den Haag.

Loodaccu's bestel ik maar via een modelbouw webshop. 10 euro voor een 2V 10Ah accu.

Hierbij dan nog een fotootje hoe het in de 2502 past. Nog ruimte zat om zo'n bakje te maken.

[image]

En voor de serienummerjagers: het is nr 5009

[image]

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum