Plotseling stijging waarde druktoetsradio's en plano's!! (Algemeen)

door fred101 ⌂ @, Waardenburg, 11.04.2008, 19:28 (6034 dagen geleden) @ Jeroen Landman.

Ik kan niets slopen of weggooien, laatst stelde een vriend voor om een sloop-murphy te zoeken voor onderdelen van onze murphy's. Geen goed idee want dan heb ik er drie. Ik kan zo'n ding niet slopen die ga ik ook weer op knappen en er staat nog genoeg werk op het moment. (ARN-6, 2 murphy's, racal MA79F zender)
Ik heb vroeger ook wat sets gesloopt. Ik bewaarde alle onderdelen (tot ik ze 5 jaar geleden bij de verhuizing weg heb gedaan, niet wetende dat ik 3 jaar later in een opwelling zendamateur en buizen-verslaafd ben geworden. De varco's gooide ik toen altijd weg, stomme dingen vond ik dat, die "potmeters", ze waren altijd allemaal kapot. (maar ik was ongeveer 14 toen :-) )
Krijg van de week 107 buizen binnen (nieuw in doos), voornamelijk radiowerk, maar ook regelaars, zendbuizen, diodes, magische ogen. Belangrijkste dat er de ontbrekende murphy en racalbuizen bij zitten.

Ik heb ook een buis geopereerd: voor de orginaliteitsliefhebbers: Een CV427 is ommantelde EF52, felsje open frummelen, buis heetstoken tot lijm loslaat, buis er uit. Met vijltje net boven de voet invijlen. Klein tikje en de buis is los. Dan binnenwerk eruit. Buisvoeten van hun hulsjes ontdoen en met de ruggen tegen elkaar solderen. Dan de hulsjes om de binnenpootjes steken en de EF42 daar weer in. Alu huisje er weer om, even verwarmen en felsrand weer vast. Resultaat, opties orgineel en weer werkend.

Fred


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum