Middengolf zender met goede muziek (Algemeen)

door ruud, 14.04.2008, 11:48 (6031 dagen geleden) @ Jan van weeterloo

Welkom bij BigL op 1395.

1395 is een oude frequentie van mij die ik in 2006 heb verkocht aan BigL.
BigL is de opvolger van Radio London uit 2005, de naam die niet meer gebruikt mag worden ivm ruzie in Engeland.
De inititiefnemer is Ray Anderson die het in 2005 zelf probeerde maar het financieel niet redde, daarna kwamen nieuwe financiers uit Birmingham die het geheel hebben overgenomen.

De zenders staat in Trintelhaven, halverwege de dijk E'huizen L'stad, op een eilandje waar ook het restaurant Checkpoint Charlie zich bevindt. Als je daar met een drankje op het terras zit heb je mooi uitzicht op de 50 meter hoge antenne van BigL. Zowel het restaurant als de zender zijn diesel-gestookt (dure grap met de prijsstijgingen van de laatste tijd)

De zender moet uit tussen 20.00 en 23.00 uur (hij komt dus weer terug heren) ivm afspraken met Radio Tirana, die zelfde frequentie gebruikt voor verhuurde zendtijd aan Trans World Radio, een Amerikaanse reli-organisatie die zich richt op Oostblok. Door deze afspraken kunne beiden gebruik maken van een clear channel, BigL is dan ook s nachts in heel Europa te horen.

BigL komt echter overdag in zn primatire doelgebied, Engeland, niet zo goed door. Er waren plannen de zender in ZW Nederland te plaatsen maar dat lukt niet ondermeer wegens bezwaren bevolking.

Of de zender een commercieel succes wordt is twijfelachtig vanwege slecht verzorgingsgebied. Maar wij hier in Holland zijn spekkoper, dus geniet ervan zolang het nog kan.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum