Gloeistroom (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 21.04.2008, 13:08 (6024 dagen geleden) @ Jeffrey Damen

De 2 weerstanden werken perfect!
De zoem is nagenoeg weg, (nog een heel lichte zoem, normale mense horen die niet eens) Het geluid is een stuk beter nu de zoem weg is.
De stereoschakelaar achterop heb ik verwijderd en vervangen door een koptelefoon aansluiting, simpel en zo verpest ik niets, en is makkelijk terug te brengen naar originele staat.

Heel erg bedankt voor deze tip!

Fijn dat het probleem is opgelost. Nog even een kleine tip. Als je met de hoofdtelefoon luistert, zullen waarschijnlijk de luidsprekers niet meer aangesloten worden. Een buizenversterker vindt dat niet erg. Wel is er een risico als hij sterk overstuurd wordt. In de eindtrap treden dan spanningspieken op, waardoor de uitgangstrafo´s defect kunnen raken. Het beste is dan de luidsprekers te vervangen door twee (draadgewonden) weerstanden van 5 0hm (althans de uitgangsimpedantie) en een paar watt.
Zolang je de versterker netjes uitstuurt en niet zwaar in de vervorming gaat het allemaal goed. Het mooiste is natuurlijk een hoofdtelefoon plug met een schakelaar die de luidsprekers uit en de weerstanden inschakelt. Ze bestaan wel, maar zijn lastig te vinden. Wellicht kun je op de versterker een losse "dubbel om" schakelaar zetten om dat klusje te klaren.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum