#81 reeds besteld nu nog GE NE-45 (Gezocht)

door Pentode3, 04.04.2010, 20:44 (5311 dagen geleden) @ S.Leunissen

Ik kan met je meelachen hoor ;-)

Fijn dat je het sportief opneemt! :OK:

ik heb een 12 V 21 W lampje erin zitten en die mag eruit wat mij betreft. Veel te zwaar (zware zekering) met mogelijke gevolgen van dien.

Zo snel mogelijk eruit, die lamp! Een #81 is een 6.5 volt lampje dat in serie staat met de trafo, inderdaad als zekering.

Bij mijn Hickok 600A en de twee 752A's staat er ook nog een stevige draadgewonden potmeter is serie om de tester te ijken op de netspanning voor je begint te meten, maar je kan toch maar beter voorzichtig zijn met de trafo. Sommige militaire Hickoks, zoals mijn twee TV-2C/U's hoeven helemaal niet gecalibreerd te worden.

Ik heb gezocht naar lampjes van een bekend merk zoals General Electric. En kreeg alleen maar hits op dure verzendkosten. Ik heb ondertussen buiten "ebaai" een aantal lampjes via Skygeek besteld tegen een redelijke prijs. Voor zover ik begrijp zijn dit echte nieuwe General Electrics van 500 branduren.

Wat die branduren betreft: daar hoef je niet wakker van te liggen. Die lampjes mogen alleen zwak tot middelmatig oplichten, dus nooit op volle kracht want dan heb je een stevig probleem! Bijgevolg gaan die lampjes bij normaal gebruik een eeuwigheid mee.

Ze gaan ook wel wat feller branden als je, bijvoorbeeld, een buis met 6,3 volt gloeidraad op 12 volt zet. Is mij al eens overkomen met te haastig te werk te gaan. :NO:

Deze #81 (rechts op de foto) en #55 had ik bij een Canadees gekocht, maar het bleek wel degelijk om GE (General Electrics) te gaan.

[image]

[image]

De exemplaren die ik bij een Europese lampenboer kocht waren echter "moderne repro's" :BAD:

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum