Opknapbeurt Pygmy Golf (Algemeen)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 04.01.2008, 12:40 (5970 dagen geleden)

Hallo Forum,

Aan mijn aanwinsten in Driebergen laatste keer had ik aan deze (spelende) Franse Pygmy Golf wel wat werk en dat betrof het chassis uitkasten en met Araldite een ingewikkelde reparatie uitvoeren.

[image]
Dit is dan tevens ook het eindresultaat.

Het rood omcirkelde gedeelte was geheel weggebroken en aan de binnenkant zit er ook een groefje in waar de andere kasthelft in sluit wat het er niet gemakkelijker op maakte maar dat loste ik op door een plaatje van de juiste dikte tussen 2 dunne stukjes papier rondom uit te vullen, ik moest het immers tussen 2 papiertjes klemmen omdat je anders het plaatje vast verlijmt en die moeste er later immers weer uit, frezen was geen optie helaas.

Na vele malen uitvullen, vijlen, en schuren achter elkaar kon de zaak in kleur worden gebracht conform de kast met bovenste foto dus het resultaat.

Het schaalkoord was gebroken en het was een hele klus om het tracé te herlijden en met nieuw schaalkoord de zaak weer op orde te brengen, Ben Dijkman nogmaals bedankt :OK: want dit rolletje wat ik van jouw heb gekregen kwam zeer goed van pas. Na de 3e keer zat het zoals het behoort :FIR: :FY: wat een klus zeg.

Ik wilde het Hugo Sneyders niet vragen om te zien hoe het bij zijn toestel in elkaar stak want het chassis moet ook uit de kast om het te kunnen zien maar ik ben er uit gekomen, bij voorbaat dank Hugo, als ik het je had gevraagd had je het wel gedaan ;-)

[image]

Het geinige aan dit toestel is dat het 2 schalen heeft, een ronde die de frequenties aangeeft en de rechthoekige de stations die tegelijkertijd bewegen, ik had dit nog nooit gezien, ja, bij Hugo zijn toestel dan.

Verder alleen maar schoonmaak en poetswerk met commandant 4 en de zaak weer in elkaar zetten.

En weer een ontdekking dat er ook bij dit toestel varianten zijn betreffende deze keer de lichtnet aansluiting.

[image]
Hugo zijn toestel met afneembaar netsnoer.

[image]
Bij mijn toestel moet je het vaste netsnoer oprollen en in de kast opbergen, je ziet ook geen gat voor de stekkerplug en gelukkig zit het originele kleine platte Franse stekkertje er nog aan wat naast de voeding en de batterijen een onderdak kan vinden opgerold en wel.

Het toestel heeft 6 buisjes waaronder een DM-71

Hans van Kampen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum