Kleuren Philips LX381B12 (Algemeen)

door Pouwel @, lekkum, 23.04.2008, 18:31 (6022 dagen geleden)

Hallo Allemaal,

Een tijdje geleden hier al eens eerder een vraag over gesteld, maar op mijn radio zit een craguele lak, waarvan ik toen niet zeker wist of het orgineel was maar inmiddels wel begrepen dat dit zo hoort.

Nu is echter de moeilijkheid dit craquele er weer opnieuw op te krijgen. Er is reeds een restaurateur mee bezig geweest die o.a. houtmotieven schilderd en dit moest ook lukken volgens hem , maar helaas..was niet het gewenste resultaat .

Kan iemand me helpen aan een adresje waar dit wel gedaan kan worden? Heb reeds bij baart craquele lak gekocht, maar bij mij werkt dit niet. Of ik doe wat verkeerd

Kan de orginele craquele er niet meer op zou ik graag willen weten welke types en kleuren er van deze radio zijn, zodat ik het toch zoveel mogeljk orgineel kan houden.

Het binnenwerk speelt weer prima dankzij hulp van diverse mensen via dit forum!

Alvast bedankt voor jullie moeiten en antwoorden

Pouwel
[image][image]

Kleuren Philips LX381B12

door Hans van Kampen @, Voorhout, 24.04.2008, 17:07 (6021 dagen geleden) @ Pouwel

Hallo Pouwel,

Die kerstmannetjes helpen je daar niet bij denk ik, mooie combinatie trouwens die doos kerstmannetjes, doosje schroevendraaiertjes en dat flesje DELICIOUS door de radiokast :-D 'n een of ander duur kattenplasje van de vrouw.

Kijk eens even bij tips en truc. op het forum, het verhaal van mijn Amplion heb ik al eerder verkondigd en ik zou zeggen experimenteer wat, als je het wil zet ik al mijn bewerkingen op een lijst en mail het je maar het zal wel ergens bij tips en trucs staan denk ik.

Succes Pouwel,

;-)
Hans

Kleuren Philips LX381B12 (verschillende types)

door Pouwel @, lekkum, 25.04.2008, 14:52 (6020 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Hallo Hans,

Bedankt voor voor je reactie. Ik ga het op jou manier proberen, maar word het oppervlak dan niet erg ruw? Of word het redelijk glad? Zelf het ik er speciaal spul voor gehaald via internet wat tussen twee lagen latex of acryl zijdeglans verf moest.

Ik heb het geprobeerd met gewone histor zijdeglans , maar dat werkt dus niet..

Met latex heb je te weinig tijd op de kleur aan te brengen op de gehele kast. Het scheurt al voordat je de latex er goed en wel op hebt.

Wat voor vernis moet er tussen de lagen in?

Misschien kun je me inderdaad het hele werktproces op papier geven dan heb ik iets om me aan vast te houden. Ik het het bij tips en trucs gevonden, maar ik weet dat er meer kleurvarianten zijn misschien kan iemand me daar nog aan helpen? Dat is misschien gemakkelijker te realiseren?

Groetjes,

Pouwel

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum