kijk maar naar deze (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 12.05.2010, 21:20 (5107 dagen geleden) @ Paul Brouwer
Bewerkt door Maarten Bakker, 12.05.2010, 21:37

Natuurlijk is er altijd ruimte voor twijfel, zeker aan mijn redenatie! Ik presenteer dit dan ook als mening en niet als feit. Ik dacht echter toch dat ik dit kastje wel vaker om een Philips had zien zitten (maar dat zou zomaar het exemplaar kunnen zijn dat ik in het bericht hierboven had teruggevonden), en ook kasten voor anderen maken heeft Philips toch later ook regelmatig gedaan, en dan bedoel ik niet Aristona of Erres, maar bijvoorbeeld Pioneer. Om logistieke redenen is dat ook zeer logisch, vandaar mijn twijfel. Om meer duidelijkheid te krijgen zou je inderdaad betere details het afwijkende model dat ik vond, moeten zien. Jouw observatie dat het merkje opgeplakt kan zijn is scherp en bovendien is er nog een mogelijkheid: dat dit kastje toch wel uit Duitsland komt, en dat het Philipsmerkje alsnog klopt... Wat mij betreft is er meer twijfel dan duidelijkheid en dan wil ik het weten ook.

Voor de duidelijkheid, jij hebt veel meer ervaring met U'tjes, en Gidi Verheijen kent de geschiedenis rond de oorlog ongetwijfeld uitstekend, dus ik zal jullie uitspraken nooit zomaar afvallen of bestrijden, ik geef slechts aan dat het niet onlogisch zou zijn als het _ook_ op deze manier gedaan zou kunnen zijn. Al was het maar door 1 van de vermelde merken terwijl de gangbare praktijk volledig overeen komt met de aangegeven. Wat zou er nou mooier zijn dan dat er door zo'n losse opmerking toch weer iets nieuws boven tafel komt, natuurlijk na een ruime hoeveelheid aanvullend onderzoek.

Ik zal me in de komende tijd in elk geval het boek van dhr. Verheijen aanschaffen (had ik me al voorgenomen, maar het gaat financieel niet helemaal zoals ik wil), want zoals hij zelf al zo treffend verwoordde: als je meer wilt weten lees je het boek maar. Als ik dat gedaan heb, en/of andere informatie vindt kom ik er ongetwijfeld op terug.

Nogmaals:


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum