Voor Matthias Hoe is het die BX462A vergaan? (Algemeen)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 27.04.2008, 08:18 (6018 dagen geleden) @ Matthias Meijer

Hallo Matthias,

Ik had de afgelopen week weinig tijd. Wellicht morgen of verderop in de komende week een keer dus. Ik ga dan in ieder geval de teerdotten nalopen, en het afregelen nogmaals met wat zwakker signaal proberen (ook de LG en KG kringen).

Het is kennerlijk overal hetzelfde liedje. Druk, druk, druk....;-)

Nog wel voor mijn BX380A een sloper met achterwand gescoord, dus dat toestel kan ook hersteld worden (UGT moet gedeeltelijk herwikkeld worden).

Ik vraag mij af of dat wel lonend is om zo'n UGT te herwikkelen terwijl er nog voldoende exemplaren te krijgen zijn. Daarnaast kan ik mij ook weer de kick van het op deze manier weer herstellen van zo'n ding voorstellen.

Verder heb ik nog een paar jaren 30 kathode ontkoppel elco's (die kartonnen kokertjes van 12,5V 50uF) van nieuwe inhoud voorzien en op een nette manier weer dichtgemaakt.

Kartonnen kokertjes ken ik niet, wel die pertinax kokers die veel in de 40-jaren toestellen zijn gebruikt. Die heb ik ook wel gereviseerd, wat een stuk makkelijker gaar dan de metalen elco's. Om die kokertjes weer te sluiten gebruik ik kneedbaar hout in een donkerbruine kleur wat in ongeveer een half uur droog is. Even een likje celluloselak er over en het is niet meer van origineel te onderscheiden.:-D

Groeten,
Paul

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum