Philips 658u geen geluid (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 30.04.2008, 17:16 (6015 dagen geleden) @ Sven Zijlemaker
Bewerkt door Hans Op den Camp, 30.04.2008, 17:24

Hallo Sven, de meeste luidsprekers uit een 40-er jaren radio zaten in een jute zak. Nou ja, zaten in een hoes van katoen om te voorkomen dat er stof en spinnen in komen.
Maar nu over jouw 658U; als je op een koninginnenmarkt zo'n mooie 658U uit 1947 hebt gekocht, dan is de kans dat de radio slecht of helemaal niet speelt heel erg groot. Dat geeft ook helemaal niet want dat is juist het leuke van onze radiohobby, om een oude radio weer te repareren. Alleen moet je dan wel een klein beetje op de hoogte zijn hoe een radio werkt. En in dit geval hoe een U-toestelletje werkt.
Je hoeft helemaal geen ingenieur te zijn om een radio te kunnen repareren, maar een basiskennis is toch wel noodzakelijk. Zelf heb ik die basiskennis geleerd uit allerlei boekjes, zoals "Zo werkt de radio" van E. Aisberg.
Of....je moet een handige buurman hebben die alles van buizenradio's weet. En die zijn in Hoorn toch best wel te vinden.
Maar misschien geeft de NVHR in Noord Holland ook wel avondcursussen over oude radiotechniek. Dat is echt een hele leuke en interessante aanrader. Gewoon DOEN !!! :-)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum