HET RADIOBOEK voor den handel, amateur en luisteraar (Algemeen)

door T. van Egten, 01.05.2008, 06:45 (6014 dagen geleden)

Van een medeverzamelaar kreeg ik onlangs kado: HET RADIOBOEK voor den handel, amateur en luisteraar. Geschreven door Ingenieur J. Schiere. De eerste druk is uit 1926. De tweede druk die ik in mijn bezit heb is enkele maanden later uitgebracht vanwege het grote succes. Het is een boek waar zeer uitgebreid ingegaan wordt op alle aspecten van de radiotechniek. Alle basis beginselen worden behandeld. De werking van radio wordt uitgelegd en ook alle onderdelen komen aan bod. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op alle mogelijke schema’s om zelf radio’s te bouwen, zoals de Koomans ontvanger, de casasupra ontvanger en de zeslamps tropadyne ontvanger. Ook het economische aspect van de radiohandel omt uitgebreid aan bod. Zo valt te lezen dat in 1919 nog 90% van alle radio onderdelen uit Duitsland werden geïmporteerd. In 1925 was dat nog maar 30%.
Ook is er natuurlijk een lijst te vinden met zendstations die toentertijd actief waren. Zo konden uitzendingen vanaf de Eifeltoren ontvangen worden op de 2650 meter.

Wat is echt heel mooi vind van dit boek zijn alle advertenties die er in te vinden zijn. Zoals bv hieronder te zien is die van de NSF. Voor een completer overzicht van foto's van de advertenties verwijs ik graag naar mijn eigen blog* http://www.buizenblog.nl.

( * Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde wordt weergegeven. )

[image]

HET RADIOBOEK voor den handel, amateur en luisteraar

door Henk Geurds @, Wijchen, 01.05.2008, 07:24 (6014 dagen geleden) @ T. van Egten

Dat is inderdaad een heel mooi boek en het kado krijgen is helemaal puik.
Ongeveer 15 jaar geleden heb ik dit boek(eerste druk) op de NVHR-ruilbeurs gekocht voor 80 gulden en dat had ik graag over voor dit boek.
Toevallig heb ik afgelopen dinsdag dit boek verkocht omdat ik het inmiddels dubbel had. veel lees- en kijkplezier gewenst. Henk Geurds.

HET RADIOBOEK voor den handel, amateur en luisteraar

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 01.05.2008, 09:12 (6014 dagen geleden) @ T. van Egten

Hé, dat is leuk. Zie ik op pagina 181 meteen waar die oude drukplaat van mij oorspronkelijk voor gebruikt is.

[image]

Fraai al die advertenties zo te zien.

Groeten,

Matthias

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum