Raar E442 probleem (Techniek Radio/TV)

door Philip @, ,s-gravenhage, 13.09.2010, 10:06 (5186 dagen geleden) @ John Hupse †
Bewerkt door Philip, 13.09.2010, 10:15

Hallo John

Hier kan ik me nog het meeste in vinden:

Als het nodig zou zijn om kathodemateriaal van een rooster te verwijderen dan is niet risicovrij. Maar er valt meestal niets te verliezen. Het komt er op neer dat je het desbetreffende rooster verhit door het te gebruiken als anode. Zo'n E442 rooster is vrij ruim opgezet, en het zal nog enige moeite kosten om het heet te stoken. Er zijn twee risico's, ten eerste kan het rooster (gedeeltelijk) smelten door een te hoge temperatuur, het andere risico is dat er door het gebruik van een te hoge spanning overslag optreed tussen de kathode en het rooster. In beide gevallen is de kans op een kathode-roostersluiting aanzienlijk.
---

Dan zo-als we redeneren is het eerste rooster en kathode van barium voorzien zie het schrijven van Nico ,daarna gaan we toepassen het heet stoken van het eerste rooster maar krijgen we dan niet meer barium op het eerste rooster en hoe komt het daar eigenlijk ,natuurlijk moet de bij normale werking het eerste rooster negatief staan t.o,v. de kathode anders werkt deze niet is deze positief van pas is er roosterstroom anders kan ook niet .
Gaan wij alle spanningen verdubbelen en niet het negatief voor de negatieve voorspanning bijft deze toch negatief en heb je dan een ideale situatie om te gaan genereren .
Zie zelfs NVHR uitgave van de jaren 1987 en 1988 door de Heer Mostart ook een hagenaar.Die daar veel vuldig artikelen over heeft doen publiceren.

Verder om dit verschijnsel waarvan ik vermoed dat dit meer aan een E 442 is toe te schrijven kunnen we beter andere buizen hier buiten houden zo-als de EL 84 die dan een en wat ook nog kan vervuiling heeft vanuit de getter en de 35 amerikaanse buis waar heel andere gloeidraad-emmissie samenstellingen zijn toegepast.

Philip.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum