Philips B5X94A reparatie (Techniek Radio/TV)

door ruud, 12.05.2008, 12:03 (6003 dagen geleden) @ Harm Koenders

De slechte MG wordt uitsluitend veroorzaakt door slechte contacten in de omschakeling antenne circuit, de oplossing de juiste contacten op de juiste manier reinigen met de juiste middelen.(sommige contactspray maakt hte alleen maar erger) maar de simpelste oplossing is "piano-spelen" Ik heb ontelbare radioos gehad met hetzelfde probleem, altijd op MG gestaan (Veronica) en die contacten zijn geoxideerd. De rommel krijg er het beste af door de MG schakelaar te bedienen, soms krijg je eerst goede ontvangst met half ingedrukte schakelaar, soms moet je even de LG schakelaar half indrukken, maar door gebruik gaat de rommel er (vaak) af. Piano spelen met PU, LG en MG toets.

Wegvallen FM ontvangst heeft ook maar 1 oorzaak, uitval FM oscillator, en die zit in en rond de ECC 85. Deze kan versleten zijn, maar er kan ook een weerstand, de anode R naar de 2e triode verlopen zijn. Of een c'the dat dramatisch verloppt of zelfs sluiting maakt. Dan wordt het specialisten werk.
Maar vervangen ECC is het eerste dat je probeert. Helpt het niet dan originele buis terug.
Het rommelen of vervangen van andere buizen heeft geen zin, en kan alleen maar andere ellende veroorzaken (Les 1 reparatie, wat je NIET moet doen)
ruud


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum