21tx103a next episode: beeld te donker (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 13.05.2008, 20:00 (6002 dagen geleden) @ Gert Wouters

Het gaat nu over iets anders, dus zal gelijk maar een nieuwe topic starten. Tnx voor alle tips ivm de beeldbuis. een combinatie van alles heeft de kortsluiting eruit gekregen. Ik heb dmv regenereren (zelf een socket ineen geknutseld) en de kast wat rond te draaien de kortsluiting kunnen verwijderen. De beeldbuis is volgens die regenerator 100% tiptop inorde.
Als ik de kamer sterk verduister kan ik nu, indien er fel witte beelden worden uitgezonden, deze zien. Op het eerste zicht gesyncroniseerd en al.Komt er eigenlijk op neer dat die tv veeel te donker staat. Helderheid en contrast regelen wel. Ik heb al gemerkt dat dit ook met periode's is, want grotendeels is hij op Belgische en franse lijnen evengoed donker. Soms als de normenschakelaar wordt verdraaid flitst hij een halve seconde vrij licht, maar verdwijnt bijna onmiddellijk. Als ik wat ga meten is het videosignaal op de kathode perfect, er staat nu ook 150V DC op. Op het eerste rooster vd beelbuis (pin2) staat er iets van een 118 VDC welke naar 0 kan geregeld worden dmv de helderheidsregelaar. Pin 10 en 7 hebben iets van een 445VDC. De DY87 kan een vonk afgeven aan schroevendraaier en heb ik ook eens vervangen om zeker te zijn, maar zonder resultaat.
Nu sta ik even voor een raadsel. Is er een goede ziel die me kan vertellen waar ik nog meer moet naar zoeken?

Groeten,
Gert

Ik weet me nog wel te herinneren, dat we een simpele buistest deden, door met duim en wijsvinger, de kathode en rooster met elkaar te verbinden. De zaak is hoogohmig en voldoende om de buis te laten oplichten. Dat zou dus moeten werken. Hoort er toch geen ionenvalmagneetje op de nek van de buis? Dat kun je zien aan het electronenkanon in de buis. Als het schuin gemonteerd is, hoort er nog een ionenvalmagneetje bij. Dat kan verkeerd staan als het wel aanwezig is..

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum