Wat bewoog mensen destijds om een BX360A te kopen (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 14.05.2008, 15:03 (6001 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Er wordt denk ik wat te negatief gedaan over dit model.

Het was goedkoper dan de ook al beschikbare grote houten driebanders, maar bood daarentegen minder ontvangstmogelijkheden.
Het was weer duurder dan de kleine bakelieten toestelletjes, maar door de houten kast en grotere speaker stak het daar weer bovenuit in geluidskwaliteit.
Dus, rationeel gesproken kan iedereen de radio kopen die graag iets meer geld uitgeeft voor goede weergavekwaliteit, maar geen zin heeft om nog 50 gulden meer te betalen voor korte en lange golven, waar je misschien niet vaak naar luistert.

Dan, het uiterlijk. Ik weet, over smaak valt niet te twisten. Mooi en lelijk blijven altijd subjectief. Maar ik denk dat dit strakke uiterlijk door sommige radiokopers konden worden opgevat als een voorbode van een nieuw tijdperk. Vraag mensen maar eens naar hun mening over "De Avonden" van Reve... veel mensen snappen niet dat iemand het mooi kon vinden, maar alles moest op een of andere manier weer beginnen na de oorlog! Dan wil je best een radio kopen die er op de een of andere manier modern uitziet, die niet resoneert met het verleden, maar met de toekomst.

Er wordt wel gezegd dat de plankradio "kastloos" was vanwege materiaalschaarste. Nou kan het best zijn dat er wat minder hout in zit dan in een andere radio, maar als je alles bekijkt, scheelt dat volgens mij helemaal niet zoveel. Er is een fors grote voorplank natuurlijk, dan heb je ook nog de zijplankjes al zijn di van voren niet zo te zien. Bovenschot ontbreekt, maar daarvoor heb je weer meer achterwand nodig. De zijwanden zijn halfrond wat veel verlies geeft. Er waren in de na-oorlogse jaren ook wel kleine houten radios, bv de Erres ky485 of zo. Wie weegt eens een kast van deze radio en een plankkast? (Wel heb je natuurlijk veel minder luxe hout zoals fineer, het is allemaal waaibomen.)

Kom op jongens, niet zo negatief over die Plankradio.
Het was gewoon een radio die qua prestaties mooi paste tussen de goedkopere en de duurdere radios. En die er ook nog hartstikke leuk en modern uitzag! En wie het daar niet mee eens is... die mag zijn plank gratis bij mij komen inleveren!

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum