wie weet welke radio dit is? (Algemeen)

door driesens, 18.05.2008, 19:25 (5996 dagen geleden) @ John Hupse †

Beste John,
ik ben de nieuwe eigenaar van de Harophone van Michael.

Naar mijn gevoel maakte Waldorp voor meerdere voormalige nederlandse toestelfabrikanten dit zelfde model. Mogelijk ook voor de Breij (Crystalphone).
Het serienummer is onwaarschijnlijk hoog en daarom vermoed ik dat men in het serienummer een codering toepaste: bijvoorbeeld het eerste cijfer (5 voor Harophone???). Michaels toestel begint met 1 en boven op zolder heb ik nog twee chassis met 50284 en 50600. Jouw nummer is 50481 en Michaels nr is dan 10050. Beide eerstgenoemdee chassis bezitten geen merknaam. Ik heb ze altijd als zijnde Waldorp geklasseerd. Zie ook mijn boek op blz 86.

Waldorp maaksels zijn goed te herkennen aan de toegepaste knoppen: geribbelde cylindrische vorm, vlak aan de voorzijde en vaak uit massief messing (zelf gedraaid uit vol materiaal denk ik).

Als mijn serienummer-theorie juist is zijn er mogelijk zo'n 700 van deze chassis in totaal gemaakt en dat kan kloppen met de zeldzaamheid van haar verschijning... Als er ongeveer 1% van al het geproduceerde nu nog bestaat, dan hebben we kans dat er in totaal nog 6 of 7 zijn. WAAR zijn de andere 3!

Frans Driesens


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum