Voeding Krefft Pascha UKW 55 (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 28.01.2011, 09:34 (4842 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door John Hupse †, 28.01.2011, 09:43

De accu van de Krefft Pascha bestaat uit 4 NiCd cellen die in serie zijn geschakeld. Met 5 cellen in serie krijg je een te hoge gloeispanning tijdens het laden. Voor de EC92 zou dit nog wel kunnen, maar de D-buisjes vinden zoiets niet prettig.

bestond er ook een DEAC D7 naast de D6?

Een Deac D7 bevat 2 NiCd cellen, daarom worden er in dit geval twee stuks D7 gebruikt die in serie zijn geschakeld. Het typenummer (in dit geval dus D7) staat op het label van de accu. De Deac D6 bestaat ook, dat is een enkele NiCd cel. Ik heb wel eens een D6 nagemaakt, zie http://www.hupse.eu/radio/repair/philipsl5x62ab.htm. Een D7 kan je op dezelfde manier namaken.

De capaciteit van de originele cellen ligt rond de 1,5 Ah. Je kan de accu dus vervangen door 4 moderne NiCd cellen met een capaciteit van 1 tot 2 Ah. Een veel te hoge capaciteit is niet gunstig i.v.m. de laadtijd, een te lage capaciteit leidt tot overbelasting van de cellen tijdens het laden.

Vier NiMh cellen zijn goed bruikbaar, dit soort is beter bestand tegen de laadmethode van de Krefft dan de oorspronkelijke NiCd accu. Het nadeel van NiCd bij netgebruik is dat de capaciteit van de cel snel afneemt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum