PLL zender voor oude AM buizenradio's (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 29.01.2011, 15:03 (4840 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 29.01.2011, 15:11

Beste Allemaal,

Vandaag heb ik mijn PLL AM zender bouwpakketje van ontwerp "Otto" na een half jaar weer eens van stal gehaald en aangesloten op een cd-speler.
De radio die de cd-klanken ten gehore brengt is in dit geval een Philips 640A uit 1934. In verband met een lichte maar toch storende bromtoon
heb ik de voeding van de PLL zender via een goede netadapter bij wijze van proef vervangen door een 9 volt batterij en nu is de brom gelukkig volkomen weg.
Het geheel zit in een sigarenkistje verborgen, onopvallend naast de audio-installatie. (ik moet het nog wat netter afwerken ;-) )

[image]

Echter...... het geluid is niet vrij van ruis en ander storend gerommel op de achtergrond. Vooral tijdens stille passages van een cd is dat erg storend. Met de DIP-switches
in de standen 01111100 heb ik het best bereikbare resultaat. Maar echt plezierig is het niet om te beluisteren. Vandaar mijn vraag:

Heeft er al iemand ervaring met de onlangs verschenen, vernieuwde en verbeterde V.02 versie van Otto's PLL zender en wat zijn de resultaten, het
liefst vergeleken met de oude (eerste) versie PLL AM zender natuurlijk.

Ik weet dat de V.02 versie een netvoeding heeft, maar dat vind ik niet zo belangrijk, de kwaliteit van het geluid vind ik veel belangrijker dan dat.

Groeten, Hans

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum